Na tym forum możesz poruszyć każdy temat, który Cię interesuje.
ja lubie gotować i to bardzo. a takiej zapiekanki to chyba jeszcze nie jadłem uwielbiam gołąbki robione przez moją matkę sa naprawde znakomite... świeżo ugotowane są najlepsze potrafie ja pochłaniać w ilościach hurtowych hahaha a takie dniowe dwudniowe to lubię z patelni takie podsmażone albo ze śmietana
Offline
Kocham gotować:-) i bardzo lubię eksperymentować w kuchni:-)Zawsze modyfikuję przepisy... moim ulubionym daniem jest zupka pomidorowa ze świeżych pomidorków z marchewką i koperkiem a jako dodatek:lane kluseczki.Na II danie natomiast Kurczak pieczony w piekarniku i mizeria ze śmietaną:-)
Offline
Użytkownik
ja też lubie bardzo gotować , ale takiej zapiekanki nie robiłem bo generalnie jestem w fazie diety redukcyjnej bo wiadomo zbliża się lato i nie bardzo mogę sobie na to pozwolić ale spróbuje tylko jak skończy się ciepło !!
Offline
Też uwielbiam gotować, zazwyczaj modyfikuje przepisy, lub zwyczajnie wymyslam coś sama. Zapiekanka makaronowa to częsty gość na moim stole. Przepisów cala masa na to popularne danie. Mnie najbardziej smakuje z kurczakiem i brokułami. Skladniki: podgotowany lekko makaron (ilość i rodzaj wg potrzeby), podsmażona pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę, ser żółty pokrojony w kostkę, papryka czerwona pokrojona, brokul podzielony na różyczki i podgotowany chwile. Składniki do miski, przyprawić sola i pieprzem, inne przyprawy wg uznania. Wymieszać. Włozyć do naczynia żaroodpornego, ubić dwa jajka z dwiema łyżkami śmietany i startym żółtym serem (ilośc sera wg uznania). Zalać sosem mieszankę w naczyniu, wstawić do zapiekania. Kilka minut przed koncem pieczenia można na wierzchu położyć plastry żółtego sera żeby się ładnie zapiekło. Piecze się łącznie okolo 45 minut, bo w sumie wszystkie składniki są prawie gotowe do spożycia. Smacznego
Offline
Lubie eksperymentować, łapę się przepisów ale nigdy nie robię ich w 100% tak samo często wychodzą cuda. Jak chodzi o zapiekanke z kluskami to preferuje mięsko mielone, pomidory, żółty ser i cukinie , Wszystko ładnie układam w szklanym naczyniu i zostawiam do zarumienienia sera , szybko łatwo i smacznie .
Offline